www.zwerfsteneneiland.nl --> Zebrarupsen

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

Zebrarupsen

1 juli 2008

Op 28 juni 2008 bij de rondleiding en excursie van de KNNV hadden we de zebrarupsen al op de helling naar het eiland gezien.


Zebrarupsen

Vandaag met de andere camera ook nog eens een paar plaatjes gemaakt. Ik had overigens de Sint-Jacobsvlinder vorige maand al eens zien vliegen op het eiland. Fotograferen lukte toen niet.Nu staan er in de Zanderij aan de noordzijde heel wat planten met gele bloemen. Veelal Teunisbloem, maar ook veel Jacobskruiskruid. Dus de rupsen van de Sint-Jacobsvlinder kunnen voorlopig genoeg eten vinden.Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden