www.zwerfsteneneiland.nl --> Maatschappelijke Stage Revius 2009 dag 3

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

Maatschappelijke Stage Revius 2009 dag 3

14 maart 2009

Wim: De teksten zijn door de stagiaires zelf gemaakt.

Thamar:
Om half negen moesten we verzamelen op de zandafgraving. Daar gingen we om kwart voor negen aan het werk met het snoeien van de boompjes en takken die langs de rechterkant van de dam groeiden.
Thamar:
Als we een paar takken hadden gesnoeid, moesten we deze netjes langs het water leggen.

Maarten W:
Hier zijn we net begonnen met het snoeien van de linkerkant van de dijk. Toen stond alles er nog, als u even door kijkt naar andere plaatjes dan ziet u dat het weg is.

Maarten W:
Het meeste wat er staat zijn kleine bosjes. Maar er staan ook paar grote tussen. Die zijn natuurlijk het leukst om te doen. Frenk en ik zijn hier 1 van de grote aan het omzagen.

Maarten vdV:
Hier hadden we nog bijna helemaal niks gesnoeid. Rechtsonderin zie je het boompje met alle kleine struikjes eromheen.

Maarten vdV:
We zijn hier helemaal achterin de grotere bomen aan het snoeien. We waren daarmee best lang bezig omdat er heel veel kleine struikjes waren met stekels eraan die in de weg zaten

Frenk:
Hier zijn we al bijna klaar nog een paar boompjes.

Frenk:
Hier moesten we nog op het laatst van die stekels bosjes weghalen en Rick was erin gevallen.

Rick:
Samen de laatste struik weg halen. Alleen moest je wel eerst door een heleboel andere struikjes om bij de dikkere takken te komen.

Rick:
Na 2 dagen werken zijn alle bomen en struiken weg. Veder moesten we alle takken langs de kant leggen om een soort dam te maken.Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden