www.zwerfsteneneiland.nl --> Maatschappelijke Stage Revius 2009 dag 4 (slot)

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

Maatschappelijke Stage Revius 2009 dag 4 (slot)

28 maart 2009

Wim: De teksten zijn door de stagiaires zelf gemaakt.

Rick:
Aan het begin van de dag werd de tank met water gebracht voor de hogedrukspuit. We moesten ook steeds het water bij vullen met emmers.
Thamar:
Toen we allemaal op het zwerfsteneneiland waren aangekomen, regende het behoorlijk maar gelukkig hadden we allemaal ons regenpak aan. Nog even de laatste paar boompjes op het eiland snoeien en daarna zijn we begonnen met de stenen schoonmaken.Rick:
Een lekker koekje in de pauze. Er waren er maar 4 dus moesten we delen. Maarten en ik hadden de laatste.Thamar:
Hier ben ik de stenen van het draaiplateau aan het schoonspuiten met een hogedrukreiniger.Rick:
Even kijken hoeveel water er nog in de tank zat. Er zat niks meer in dus het spuiten was voor Frenk snel afgelopen.

Thamar:
Nadat we allemaal twee keer aan de beurt waren geweest met het schoonspuiten van de stenen, werd er nog even een groepsfoto gemaakt.

Tot slot willen wij (Kees en Wim) namens de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland onze dank uitspreken voor het prima werk dat jullie, Thamar, Frenk, de twee Maartens en Rick hebben gedaan. Ondanks het vroege uur op deze vrije zaterdagen waren jullie steeds op tijd en in een goede stemming aanwezig. Schoffelen, harken, snoeien en spuiten, jullie hebben het allemaal geleerd en vervolgens gedaan. Op die manier was het voor ons ook plezierig om jullie te begeleiden. Hartelijk dank en wie weet tot ziens !

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden