www.zwerfsteneneiland.nl --> 14 Familie Stibbe

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

14 Familie Stibbe

28 augustus 2010

Rondleider: Wim Hoogendoorn
Vandaag werd er weer eens een jarige verrast met een bezoek aan het zwerfsteneneiland. Nederland had de laatste week wateroverlast door langdurige en heftige regen. Voor vandaag was de voorspelling veelvuldige buien, dus het kon alle kanten op. Tijdens mijn toelichting in de draaischijf barstte er een bui los. Het vervelende was dat er ook onweer in die bui zat. Onder die omstandigheden ga ik niet het eiland op. Maar het waren buien en dat betekent dat het 10 minuten later weer zonnig kan zijn. De foto toont dan ook een flinke opklaring in het weer. Kortom een bezoek dat je extra bij blijft door het aparte weer.

NB. Bij mij thuis - een paar kilometer verder - was geen onweer, maar een enorme hagelbui.


Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden