www.zwerfsteneneiland.nl --> 38 Gemeente Barneveld

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

38 Gemeente Barneveld

23 september 2011

Rondleider: Wim Hoogendoorn

Vandaag de eerste rondleiding na het ontvangen van de Beelaerts van Blokland Prijs 2011. De gemeente Barneveld bijt de spits af. Men vindt het resultaat van het zagen, slijpen en polijsten prima. Menig steen wordt even aangeraakt om te voelen of de gepolijste steen echt zo spiegelglad is als hij eruit ziet.


Gemeente Barneveld

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden