www.zwerfsteneneiland.nl --> 10 De Ladder, groep 7B

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

10 De Ladder, groep 7B

21mei 2012

Rondleider: Wim Hoogendoorn

Vandaag is er weer een rondleiding in samenwerking met Kunst Centraal en Annet Werkhoven. In de praktijk betekent het dat Annet de historie voor haar rekening neemt en ik de aardkunde. Hier zien we Annet aan het werk.
Vanmorgen vroeg was de basisschool De Ladder, groep 7A, uit Maarn, op bezoek. Nu is groep 7B te gast.

Hier kijken de leerlingen, op aanwijzing van Annet, naar de kompasroos die zichtbaar is op het centrale vierkant van de draaischijf. Die kompasroos is de inspiratiebron geweest voor de indeling van het eiland.


Groep 7B van De Ladder uit Maarn

Het programma gaat op dezelfde wijze als bij groep 7A. De subgroep wijst en kijkt nu naar een steen, die het volgens hen niet is. Daar hebben ze helemaal gelijk in.Die zwerfsteen is het niet

Opeens komt een zeppelin over die waarschijnlijk op weg is naar Wageningen.Een zeppelin boven het zwerfsteneneiland.

Dat is een vreugdevolle onderbreking van het speurwerk naar de grote zwerfstenen, die goed lijken op de kleine voorbeelden, die men per groep heeft meegekregen.Enthousiasme

Afbeeldingen: BOHOteam

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden