www.zwerfsteneneiland.nl --> 18 Zeister Senioren Zomerschool

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

18 Zeister Senioren Zomerschool

27 juni 2012

Rondleider: Wim Hoogendoorn

Eigenlijk ben ik gestopt met lezingen geven, omdat het toch vrij veel tijd vergt. Maar zo af en toe kan ik het ook niet laten om weer eens, met mooie nieuwe afbeeldingen, een lezingen te verversen of uit te breiden. Daarom heb ik toch tegen de Zeister Senioren Zomerschool ja gezegd.
Vanmorgen heb ik een lezing van 2x 45 minuten gegeven en vanmiddag geef ik een rondleiding.


De Zeister Senioren Zomerschool

Hoewel het deze maand niet erg warm is en vaak wisselvallig weer, houden we het lekker droog tijdens de rondleiding.De Zeister Senioren Zomerschool

Op de helling van het eiland is deze week net het Jacobskruiskruid in bloei gekomen en we zien zowaar gelijk de eerste exemplaren van de zebrarups op de planten.De zebrarups verschijnt weer

Voor de liefhebbers die niet meer weten hoe de bijbehorende Sint Jacobsvlinder er uit ziet hierbij een plaatje uit het archief.De Sint Jacobsvlinder (uit het archief)

Afbeeldingen: BOHOteam

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden