www.zwerfsteneneiland.nl --> De trein gaat rijden

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

De trein gaat rijden

20 november 2012

We hebben dit jaar weer meer rondleidingen gegeven als gepland. Dan komt een beetje rust ook wel goed uit.

Omdat ik me toch heb laten verleiden om een lezing te geven over de zanderij en het zwerfsteneneiland ben ik wat aanwinsten (afbeeldingen) van de afgelopen 2 jaar aan het bewerken om op te nemen in een vernieuwde presentatie over de zanderij en het zwerfsteneneiland. Soms zijn dat wel grappige dingen, zoals hier de aankondiging van de eerste rit in 1845 en de aanwijzingen wat je moet doen om in Maarn in en uit te kunnen stappen.


Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden