www.zwerfsteneneiland.nl --> Venko ruimt zijn rommel op, dl2

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

Venko ruimt zijn rommel op, dl2

16 augustus 2013

Een nieuwe dag met nieuwe kansen. Als ik tussen de middag ga kijken hoe het er mee staat is het zwerfsteneneiland verlaten. Wel tref ik dit prachtige stilleven aan.

Even later komen de mannen terug.


Stilleven

Het valt niet mee om de stenen schoon te krijgen. Toch begint er wel wat verbetering op te treden. Onderstaande foto is voor het begin van de schoonmaak genomen.De startpositie

Vandaag ziet hetzelfde groepje stenen er zo uit. Bij het vergelijken moet je er wel rekening mee houden dat intussen de algenaanslag weggespoten is en dat het wat zonniger weer is. Sommige stenen lijken echter duidelijk al wat schoner geworden, maar helaas zitten er toch ook nog steeds meniespatten op.De tussenstand

Vanmiddag gaan de mannen van Venko de volgorde van de werkzaamheden veranderen. Eerst inzepen, dan borstelen en uiteindelijk spuiten. Ik ben benieuwd hoe het resultaat er maandag uitziet. Gezien de weerbarstigheid van de verfvlekken zal de schoonmaak ongetwijfeld dan nog voortgezet moeten worden.Borstelen

Afbeeldingen: BOHOteam

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden