www.zwerfsteneneiland.nl --> Van menhir tot stenenmonument

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

Van menhir tot stenenmonument

24 december 2013

Als ik op een zonnige winterse dag even check of er geen verstoringen op het zwerfsteneneiland hebben plaatsgevonden, dan is het erg verleidelijk om toch maar weer eens een panorama van onze zwerfstenencollectie te maken. Omdat het winter is en de zon laag staat, ontkom je niet aan je eigen schaduw op de foto.

Ik loop nog een rondje door de zanderij om de nieuwe trappen, paadjes, banken, panelen en bordjes vast te leggen.


Panorama van een zonnig, winters eiland

Een dergelijke grote collectie zwerfstenen is natuurlijk erg imposant. Bij het achteraf bekijken van de plaatjes op de computer vallen soms leuke tafereeltjes op. Je zou hier toch gemakkelijk een paar menhirs in kunnen zien. Op zich geeneens een vreemde gedachte omdat in deze omgeving toch vele verhalen rondzwerven over oude tempels, kruispunten van Leylijnen etc.Menhirs, zou zo maar kunnen

Afbeeldingen: BOHOteam

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden