www.zwerfsteneneiland.nl --> 17 OBS De Ladder uit Maarn, groep 7

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

17 OBS De Ladder uit Maarn, groep 7

19 maart 2014

Rondleider: Wim Hoogendoorn

Vorige week is weer een serie rondleidingen gestart voor basisscholen in samenwerking met Annet Werkhoven. Bij deze serie verzorgt Annet het historische en ik het aardkundige gedeelte. Deze rondleidingen worden volgens een vast stramien gehouden waarbij ook een actieve rol van de leerlingen gevraagd wordt.

Dat was even schrikken. Zonder afspraak staan opeens groep 7A en 7B van OBS De Ladder voor ons. Omdat we gelukkig verder geen afspraken hebben, geven we toch deze extra excursie. De leerkrachten en leerlingen worden door ons wel verzocht om goed mee te werken, want de groep is veel te groot.


Een onverwachte chaos aan leerlingenUitleg door een groep over de gelijkenis tussen de stenen

Het moet gezegd worden dat de leerkrachten en leerlingen goed meewerkten waardoor het programma goed afgewerkt kon worden. De aandacht op de foto hieronder bij een toelichting door Annet Werkhoven is goed zichtbaar.Toelichting door Annet Werkhoven

En tot slot hier nog een staatsiefoto van groep 7.Groep 7 van OBS De Ladder uit Maarn

Afbeeldingen: BOHOteam

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden