www.zwerfsteneneiland.nl --> Gijs Keizer en het Zwerfsteneneiland

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

Gijs Keizer en het Zwerfsteneneiland

In 2006 heeft de stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland een kunstmanifestatie georganiseerd. Niet alleen voor scholieren, maar ook voor professionele kunstenaars die iets met zwerfstenen of het zwerfsteneneiland hadden. Een van die kunstenaars is Gijs Keizer. Ter voorbereiding van de expositie heb ik (Wim Hoogendoorn) samen met Peter Enter enkele kunstenaars in hun atelier bezocht om wat sfeerbeelden te kunnen maken.


Gijs Keizer rondt zijn werk 'zwerfstenen' af.

Op 11 oktober 2006 bezoeken we Gijs Keizer in zijn atelier. De kunstenaars vinden het leuk elkaar weer eens even te sprekenGijs Keizer en Peter Enter

De verfjas gaat weliswaar uit, maar de kunstenaars kunnen het toch niet nalaten om het kunstwerk onder de loep te nemen. Keizer heeft zich niet beperkt tot de zwerfstenen. Andere elementen uit de Zanderij Maarn zijn ook herkenbaar.Bespreking van het kunstwerk.

Deze twee werken van Gijs Keizer zijn van 15 december 2006 tot 15 januari 2007 geŽxposeerd op de eerste tentoonstelling die in het nieuwe Cultuurhuis in Doorn is gehouden.Twee werken van Gijs Keizer met zwerfstenen als inspiratiebron.

Bronnen:

Fotoís:
BOHO-team.

Literatuur:
Hoogendoorn, W., Zwerfsteneneiland Maarn en andere aardkundige monumenten. KNNV Uitgeverij 2006

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden