www.zwerfsteneneiland.nl --> Duikoefening

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

Duikoefening

13 januari 2008

Op 5 september 2007 kwam de brandweer van de gemeente Utechtse Heuvelrug op bezoek. Toen werd afgesproken dat de brandweer mij een seintje zouden geven als ze een duikoefening zouden doen. Vandaag was het zover. Mede ivm het maken van een instructiefilm kwam men oefenen.


De duikuitrusting wordt aangetrokken.

Men zal nog niet naar de grootste diepte gaan mede in verband met de kou, maar men gaat wel het water in.Men gaat te water.

Het lijkt wel of men hier aan het pootje baden is, maar hier worden de zwemvliezen aangedaan.De zwemvliezen gaan aan.

Men duikt tot ongeveer 7 meter diepte. Het water is koud, zon 3 graden. Na een kwartiertje komt men weer boven.Men komt weer boven.

Het is een mooi gezicht als je de duikers in ganzenpas weer uit het water ziet komen. Stenen heeft men niet gezien. Het water was helder. Het losse zand op de bodem komt gemakkelijk in beweging.Terug aan land.

En van de duikers heeft een kleine lekkage in zijn broek.Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden