www.zwerfsteneneiland.nl --> Werkbezoek Kunstgilde Leersum 2008

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

Werkbezoek Kunstgilde Leersum 2008

31 juli 2008

Vandaag een werkbezoek van het kunstgilde uit Leersum. Het is altijd weer interessant om te zien hoe het zwerfsteneneiland en de omgeving in de Zanderij kunstenaars inspireren tot boeiende werkstukken. Diverse afbeeldingen komen onvoldoende tot hun recht door het spel van licht en schaduw bij het fotograferen. De laatste afbeelding is een uitvergroting van de een na laatste. Hierop is te zien hoe de fotograaf bezig is om op het zwerfsteneneiland zwerfstenen te fotograferen voor het digitaal zwerfstenenmuseum . Het is de moeite waard om daar ook eens te kijken op deze zustersite.


























Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden