www.zwerfsteneneiland.nl --> Maatschappelijke Stage Revius 2009 dag 1

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

Maatschappelijke Stage Revius 2009 dag 1

28 februari 2009

Wim: De teksten zijn door de stagiaires zelf gemaakt.

Rick:
Op deze foto zijn we in bespreking. We bespreken allerlei dingen zoals: hoe is het zwerfsteneneiland ontstaan? Wat gaan we er doen? En we maakten ook kennis met elkaar. Daarna gingen we met de auto naar het zwerfsteneneiland.
Maarten Wesselink:
Hier zie je dat de aanhanger word ingeladen. We kwamen net uit het clubhuis en gingen zo naar het eiland. Al het gereedschap zit erin en toen gingen we.

Thamar:
Nadat we waren aangekomen op het zwerfsteneneiland, kregen we van hovenier Jan Kees Bos uitleg over hoe we het onkruid en de grassen moesten verwijderen met een schoffel.

Maarten Wesselink:
Hier zijn we bij het voorportaal, Er wordt geschoffeld, gesnoeid en eerst kregen we een uitleg over wat voor stenen er lagen. Na de eerste dag waren we klaar met dat gedeelte. We gaan op de volgende dag verder met de dijk naar het eiland toe.

Rick:
Pauze. Even een pauze tussen het werk door. Met een lekker koekje en wat te drinken. Ook gezellig met elkaar praten. Na een korte pauze gingen we weer verder met het schoffelen.

Thamar:
Vorige stage groepen hebben nooit goed tussen de stenen geschoffeld, daardoor zat de grond op het zwerfsteneneiland zelf erg vast en kwam het moeilijk los.

Maarten vdV:
Hier zijn we aan het schoffelen tussen de stenen. In het begin was dat heel moeilijk, maar toen we al een paar stenen hadden gedaan werd het veel makkelijker en hoefde je ook niet zoveel kracht meer te zetten.

Frenk:
Op het laatst van de eerste dag moesten we op het eiland zelf gaan schoffelen. Maar dat ging een beetje moeilijk want het gras zat heel goed vast en je komt er moeilijk bij. En al het los geschoffelde gras moest natuurlijk ergens worden gedumpt.

Frenk:
Hier moesten we al het los geschoffelde gras dumpen. In gaten waar eerst stenen hebben gelegen maar die zijn nu verplaatst onder de mast.

Maarten vdV:
Aan het einde van de dag gingen we nog een grappige foto maken, en gingen we weer terug naar huis.Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden