www.zwerfsteneneiland.nl --> Maatschappelijke Stage Revius 2009 dag 2

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

Maatschappelijke Stage Revius 2009 dag 2

7 maart 2009



Frenk:
Hier begonnen we de dag vroeg we moesten bomen om zagen maar de zon scheen en het was heerlijk weer.




Rick:
Dikke bomen moeten ook weg dus, zagen maar!





Maarten vdV:
Hier zijn we hard aan het werk om de bomen weg te halen. Deze hele kant is nu kaal en we gaan binnenkort waarschijnlijk ook de andere kant doen.





Rick:
Met je voeten in het water bomen omzagen, totdat alles weg is!





Maarten vdV:
Hier waren we bomen aan het snoeien. In het begin leken het er heel veel maar nadat we de grote bomen hadden gesnoeid was alles heel kaal.





Maarten W.:
We zijn hier de kleine bomen en struiken aan het verwijderen. Zoals u kunt zien staat er nog flink wat achter ons. Als u even door kijkt naar de volgende plaatjes kunt u zien dat het later allemaal weg is.





Rick:
Bijna klaar! Verderop zijn we nog bezig aan de laatste takjes, en de grote stronken hiervoor hebben we op het laatst nog weggehaald en de volgende week doen we de andere kant.





Frenk:
Frenk en Maarten moesten nog de laatste twee om zagen en dan was de linker kant helemaal klaar.





Maarten W.:
Deze foto is genomen bijna op het eind van de 2de dag. Het is het laatste boompje aan de linkerkant van de dijk. Toen dit boompje om ging dachten we: we zijn klaar. We liepen even terug om het resultaat te bekijken. Het zag er mooi uit. (daar is ook nog een foto van)





Maarten W.:
Dit is de foto die op het eind werd genomen. Na het zweten en harde werken is het eindelijk klaar de linker kant. De volgende keer gaan we de rechter kant doen. Daar zal ook nog een foto van komen.



Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden