www.zwerfsteneneiland.nl --> Impressies werkweek Maatschappelijk stages dl1

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

Impressies werkweek Maatschappelijk stages dl1

2 november 2009

De start van een heel bijzondere week. Deze week starten we namelijk een maatschappelijke stage met 23 leerlingen van het Revius. De stagiaires moeten zelf een verhaal maken, ook voor de website. Hier alvast een impressie van de 1e dag.


Begroeiing langs de dam.Vieze poortwachters.Vanuit het zuiden lijken de zwerfstenen schoon.Vanuit het noorden zien dezelfde stenen er groen uit door de algen.Groen, zwart en heel veel gras.Even pauzeren in de auto van onze sponsor, hovenier Jankees Bos.Jelle, een medewerker van Jankees Bos, geeft schoffelles.De schepploeg poseert.Dan beginnen de werkzaamheden.In twee segmenten wordt er gewerkt.Geheel nieuwe werkhoudingen worden uitgevonden

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden