www.zwerfsteneneiland.nl --> Impressies werkweek Maatschappelijk stages dl5, slot.

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

Impressies werkweek Maatschappelijk stages dl5, slot.

6 november 2009


Een klus voor vandaag: netjes afmaken.Nog een klus voor vandaag: netjes afmaken.In het zonnetje gaan we er tegenaan.Om 8 uur stonden de schoonmaakmachine (ROM) en een kuub water al klaar voor gebruik.Er komt zowaar iemand van school een uurtje op bezoek. Die mag de ROM starten.Spuiten maar.Er is weinig animo om te spuiten. Daarom spuit ik zelf de rest van de tank maar leeg.Voor het stenen naar boven slepen worden nieuwe technieken bedacht.Brute kracht blijft echter ook noodzakelijk.Het segment van de gidsgesteenten ligt er lekker fris en schoon bij.In de tent begint men aan de afscheidstraktatie.Lekker gebak en als dank mag men ook nog een aardkundig boek uitkiezen.Tijd voor een statiefoto ter herinnering aan de werkweek.En dan opruimen. De faciliteiten (gereedschap en schuilpaviljoens) waren prima in orde.Tzt zal een compleet verhaal met vergelijkingsafbeeldingen in het onderdeel beheer en onderhoud geplaatst worden.

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden