www.zwerfsteneneiland.nl --> 3 het Binnenhuys (lezing en rondleiding)

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

3 het Binnenhuys (lezing en rondleiding)

19 en 20 maart 2010

Rondleider: Wim Hoogendoorn
Dit weekeinde heb ik een flink programma uitgevoerd voor het Binnenhuys in Leusden. Vrijdagavond eerst een powerpoint-lezing van 2 x 45 minuten en zaterdag bezoeken we het zwerfsteneneiland.
Een lichte motregen mag de pret niet drukken. Het wordt voorjaar.


Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden