www.zwerfsteneneiland.nl --> Omzettingsgesteenten van dichtbij bekijken

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

Omzettingsgesteenten van dichtbij bekijken

14 augustus 2010

Een wegwijzer naar de omzettingsgesteenten in het digitaal zwerfstenenmuseum:
1 Ga naar www.aardkundigewaarden.nl
2 Klik op Digitaal Zwerfstenenmuseum
3 Klik op Collectie grote stenen
4 Zet cursor op segment Omzettingsgesteenten en klik
5 Beweeg je cursor over de stenen. Als er een groen vierkantje oplicht, dan zit daar informatie achter. Klik desgewenst.
6 Een systeemkaartje met 6 afbeeldingen wordt zichtbaar en wat geschreven informatie. Als je de cursor over een foto beweegt wordt de kleine foto uitvergroot.

Op dit moment (20100814) zijn er voor 34 (Update 50) omzettingsgesteenten 7 afbeeldingen ingevoerd. Ik ben links boven begonnen.
Vorig jaar zijn er al tientallen stenen in de andere segmenten ingevoerd. De bedoeling is in de komende tijd het segment van de omzettingsgesteenten volledig te vullen. De plaatjes zijn na de laatste schoonmaakactie al gemaakt.

Veel kijkplezier. Opmerkingen of determinaties zijn welkom.


Hoe kan ik de omzettingsgesteenten van dichtbij zien?

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden