www.zwerfsteneneiland.nl --> konijnen en vossen

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

konijnen en vossen

9 februari 2011

Vandaag weer gemonitord met iets beter licht als 20110203. Elke keer valt je toch weer iets bijzonders op. De hele zanderij en het zwerfsteneneiland is vergeven van de konijnendrollen. Sommige holen zijn nogal oversized geworden voor konijnen. Sporen van vossen of dassen herken ik niet en geen van de bezoekers heeft me ze kunnen aanwijzen.

Vandaag zie ik bij een hol niet alleen konijnenkeutels maar ook andere uitwerpselen.


Diverse sporen

Met de foto maar eens even op internet gekeken en kennelijk heb ik nu eindelijk spren van een vos kunnen vastleggen. Nu maar hopen dat er geen vossenhaters opgewonden raken.Waarschijnlijk sporen van een vos.

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden