www.zwerfsteneneiland.nl --> 9 De Zonheuvel groep 7

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

9 De Zonheuvel groep 7

6 april 2011

Rondleider: Wim Hoogendoorn
4 april is een serie rondleidingen met basisscholen gestart. Bij deze rondleidingen beperk ik me tot de onderwerpen natuur en landschap. De historie wordt verzorgd door Annet Werkhoven . Zij is de schrijfster van het boek Over Heerweg en Schapendriften. Geschiedeniscanon van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Kunst Centraal heeft de afspraken voor de serie geregeld en heeft de leerkrachten verzocht op school al wat voor te bereiden, liefst door enkele relevante stukken uit het boek van Annet te behandelen.


De basisschool De Zonheuvel groep 7 uit Driebergen

Vandaag was fotograaf Cees Keur even te gast. Hij heeft een flink aantal plaatjes gemaakt en daar snel montages van gemaakt. Mijn dank daarvoor.Montage van Cees Keur

De montages zijn voor internet natuurlijk wat klein, maar waarschijnlijk ziet u ze, als u een keer in Leersum de tombe van Nellesteijn bezoekt, wel op wat groter formaat aan de muur hangen.Nog een gemonteerde impressie van Cees Keur.

Aan het slot van een excursie begint natuurlijk de aandacht weer wat te verslappen.Een slotscene

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden