www.zwerfsteneneiland.nl --> 16 De Uilenburcht groep 7B

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

16 De Uilenburcht groep 7B

12 april 2011

Rondleider: Wim Hoogendoorn
4 april is een serie rondleidingen met basisscholen gestart. Bij deze rondleidingen beperk ik me tot de onderwerpen natuur en landschap. De historie wordt verzorgd door Annet Werkhoven . Zij is de schrijfster van het boek Over Heerweg en Schapendriften. Geschiedeniscanon van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Kunst Centraal heeft de afspraken voor de serie geregeld en heeft de leerkrachten verzocht op school al wat voor te bereiden, liefst door enkele relevante stukken uit het boek van Annet te behandelen.

Een nieuwe groep van De Uilenburcht uit Driebergen. Het lijkt of ze zijn komen wandelen, maar ze zijn met de auto gekomen en hebben dus de beklimming van de Utrechtse Heuvelrug niet in hun benen zitten.


De Uilenburcht groep 7B komt wandelend

Even een statiefoto op een andere plek. Anders lijken de groepsplaatjes teveel op elkaar.Smile

Het vraagt op deze leeftijd altijd wat lef om in het openbaar wat te vertellen. Hulde voor hen die dat durven.Zij vertelt de waarnemingen van haar groep

Tja, het kon natuurlijk niet uitblijven. Na al die zonnige rondleidingen gaat het bij het afscheid van deze rondlleiding mis. Op de moterkap zijn de hagelstenen te zien.Hagelstenen symboliseren de ijstijd

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden