www.zwerfsteneneiland.nl --> 3 Lerarenopleiding Rotterdam

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

3 Lerarenopleiding Rotterdam

24 maart 2012

Rondleider: Wim Hoogendoorn
Na de opnamen voor de School tv van 21 maart blijft het zomers. Het is toch op zijn minst opvallend als je op 24 maart in een bloesje met korte mouwen een rondleiding kunt geven. En het is een volle bak: 36 studenten en 4 begeleiders.


Prachtig lenteweer en een volle bak

Het is altijd weer een hele klus om zo'n grote groep rond te leiden. Het zijn toekomstige aardrijkskundeleraren en daarom is de uitdaging extra groot. Wie weet zit er wel een toekomstige gids voor het zwerfsteneneiland bij.Even relaxen op de Jotnische Zandsteen

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden