www.zwerfsteneneiland.nl --> 16 KNNV Deventer

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

16 KNNV Deventer

16 juni 2012

Rondleider: Wim Hoogendoorn

Vandaag is de KNNV uit Deventer op bezoek. Tot mijn verrassing is ook mijn nicht Koos Roeleveld, die ik al tientallen jaren niet gezien heb van de partij. Leuk.


De KNNV uit Deventer

Het risico bij rondleidingen met de KNNV of IVN is altijd dat je de mensen herhaaldelijk bij de les moet roepen. Maw de aandacht van de levende natuur naar de niet-levende natuur verschuiven.
Op zich is het natuurlijk wel leuk dat ondanks als onze schoonmaakactiviteiten toch leuke waarnemingen in de plantenwereld gedaan kunnen worden.Dames en heren kijkt u ook naar de stenen

Onze knobbelzwanen maken minder indruk op de bezoekers. Voor het archief leg ik toch even vast dat het aantal jongen nu toch op 2 gestabilseerd blijkt.Nog steeds 2 jonge zwanen

Afbeeldingen: BOHOteam

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden