www.zwerfsteneneiland.nl --> 19 HOVO groep Boekschoten Amsterdam

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

19 HOVO groep Boekschoten Amsterdam

10 juli 2012

Rondleider: Wim Hoogendoorn

Met de weersvoorspelling dat er mogelijk onweer komt, is het altijd weer spannend of de voorspelling werkelijkheid wordt. Gelukkig blijft het bij wat regen in het eerste half uur.


Een beetje regen bij de start van de rondleiding

Vandaag is een HOVO-groep (Hoger Onderwijs Voor Ouderen) uit Amsterdam op bezoek. De groep staat onder leiding van prof. dr. G. J. (Bert) Boekschoten.

Dit vind ik altijd wel leuke rondleidingen. Enerzijds omdat HOVO-studenten zeer gemotiveerd en geinteresseerd zijn. Anderzijds is het leuk een goede collega rondleider te hebben, waardoor je elkaar kunt aanvullen.Grote belangstelling van de HOVO-studenten voor een Hedesundagraniet

Het monument beviel de HOVO-groep wel. Ook de geslepen en gepolijste stenen werden met veel enthousiasme bestudeerd. Ik mocht dan ook aan het slot dankbaar het applaus voor de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland in ontvangst nemen.Applaus voor de SVvhZ

Afbeeldingen: BOHOteam

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden