www.zwerfsteneneiland.nl --> 5 Dutch Earth Sciences

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

5 Dutch Earth Sciences

27 maart 2013

Rondleider: Wim Hoogendoorn

Vandaag had ik weer een bijzondere groep op het zwerfsteneneiland. Diverse geologen van naam en faam vierden nog eens de totstandkoming van hun gezamenlijke product: Dutch Earth Sciences, development and impact. In dat boekwerk wordt de geschiedenis van het Koninklijk Nederlands Geologisch Mijnbouwkundig Genootschap van 1912 tot 2012 behandeld. Ook het BOHOteam heeft hieraan nog een bescheiden bijdrage geleverd in de vorm van een foto.


De heren hebben hun sporen verdiend aan diverse universiteiten en in de olieindustrie. De zanderij en het zwerfsteneneiland vielen zeer in de smaak. Wel sprak men zijn bezorgdheid uit over de toekomstige openstelling.Afbeeldingen: BOHOteam

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden