www.zwerfsteneneiland.nl --> Italiaanse kunst

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

Italiaanse kunst

4 juli 2013

Als voorzitter van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland houd ik me toch ook echt bezig met stenen die niet of nauwelijks gezworven hebben. Zoals menig Nederlander neem ik graag wat stenen mee van vakantie of fotografeer ik mooie stenen.

Kunst in relatie met zwerfstenen boeit me ook. In mijn tuin heb ik granieten schapen staan, gemaakt door de kunstenaar die ook de mooie rotonde in Leersum heeft vormgegeven. Tijdens een vakantie in Italie dit jaar troffen we bij het Lago di Ledro een land art project aan, waarin ook een kudde koeien stond uitgebeeld. Uiteraard kon ik het niet nalaten me even te laten fotograferen.


Voorzitter SVvhZ: Wim Hoogendoorn

Afbeelding: BOHOteam

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden