www.zwerfsteneneiland.nl --> Filmopnamen

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

Filmopnamen

6 april 2014

Onlangs kreeg ik het verzoek van een meisje of er een film over haar op het zwerfsteneneiland mocht worden opgenomen.

Haar vader was indertijd betrokken bij de aanleg van het zwerfsteneneiland.


De opnamen

Onderstaande foto heb ik al eens gebruikt bij een artikeltje over de zonsverduistering in 1999. Enkele enthousiastelingen hadden expres de zanderij als decor uitgekozen om de zonsverduistering mee te maken. Ook zij was daarbij en loopt linksboven in beeld met haar vader.11 augustus 199915 iaar later

Afbeeldingen: BOHOteam

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden