www.zwerfsteneneiland.nl --> IJstijd en vulkanisme

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

IJstijd en vulkanisme

11 juli 2014

Voor wie de ijstijd, die veelvuldig op deze site voorkomt, te koud wordt verwijs ik naar een andere site van me www.aardkundigemonumenten.nl

Tijdens de vakantie heb ik talrijke plaatjes kunnen maken bij verschillende vulkanen in de Eifel. Aan 3 verschillende vulkanen (Arensberg, Emmelberg en de Rockeskyller Kopf) heb ik ruim aandacht besteed bij het onderdeel In het buitenland Het zijn stuk voor stuk juweeltjes voor liefhebbers van aardkundige fenomenen.


Bezoek ook eens www.aardkundigemonumenten.nl

Afbeelding: BOHOteam

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden