www.zwerfsteneneiland.nl --> 2015 nr 7 en 8 VU Amsterdam

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

2015 nr 7 en 8 VU Amsterdam

8 april 2015

Rondleider: Wim Hoogendoorn

Vandaag had ik weer een zeer grote groep studenten van de VU uit Amsterdam. We delen ze in twee groepen. Ronald van Balen behandelt 2x de zwerfstenen op het eiland en ik doe 2x de geschiedenis en de aardkundige vorming van het landschap beneden in de draaischijf. Op die manier kunnen uiteindelijk alle studenten het gehele verhaal te horen krijgen. Voor de foto poseert de totale groep nog even gezamenlijk.


De totale groep studenten van de VU

Afbeelding: BOHOteam

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden