www.zwerfsteneneiland.nl --> 9 Vrijwilligers HUL Amerongen

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

9 Vrijwilligers HUL Amerongen

19 mei 2015

Rondleider: Wim Hoogendoorn

Vandaag zijn de vrijwilligers van Het Utrechts Landschap uit Amerongen op bezoek. Het is de hele dag al sterk wisselend weer, nu eens zon, dan weer een felle bui, al dan niet met onweer. Tijdens de eerste twee delen van de rondleiding (geschiedenis zanderij en aardkundige vorming van het landschap) is het prima weer. Door een dreigende onweersbui in de verte is het niet verantwoord het eiland zelf op te gaan voor het derde deel (collectie zwerfstenen). Ik geef in de draaischijf nog wel wat toelichting bij de stenen van het voormalige Geologische Park Maarn. Dan begint het te hagelen en vertrekken we snel naar de auto.

Daarom ook geen foto van de groep op het eiland. Maar een foto met op de achtergrond een dubbele regenboog is ook nooit weg.


Vrijwilligers van het HUL uit Amerongen.

Al met al heeft de rondleiding wel een uur geduurd, maar, als troost voor het niet kunnen bezoeken van het eiland zelf, mag er even uit de achterbak gegrabbeld worden.Grabbelen uit de achterbak.

Afbeeldingen: BOHOteam

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden