www.zwerfsteneneiland.nl --> 11 Basisschool Wereldkidz Amerongen

Aanleg van het eiland

De provincie heeft het zwerfsteneneiland Maarn tot 3e aardkundig monument in de provincie Utrecht benoemd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het Beleidsprogramma 1999 - 2003.

> Lees meer

Stichting

Op 4 april 2003 is de stichting "Vrienden van het Zwerfstenen­eiland" opgericht. De stichting heeft tot doel de belangen van aardkundige waarden in het algemeen en van het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland" in het bijzonder te behartigen.

> Lees meer

11 Basisschool Wereldkidz Amerongen

11 juni 2015

Rondleider: Wim Hoogendoorn

Vandaag de tweede van zes rondleidingen in het kader van de samenwerking met het Canonproject van Annet Werkhoven. We willen dit jaar een extra educatieve impuls geven aan het project door na de rondleiding aan de leerkrachten 2 boeken mee te geven (Aw in Utrecht en Het zwerfsteneneiland Maarn) en aan alle kinderen een ansichtkaart en een folder.


Luisteren naar Annet Werkhoven

De groepen vertellen het resultaat van hun vergelijkingen tussen de kleine en de grote zwerfstenen.Een groep vertelt

Even poseren voor een foto.De Wereldkidz uit Amerongen

Ze kunnen er ook enthousiast bij springen.En nog eens de groep

Abeeldingen: BOHOteam

Rondleiding

De zanderij Maarn is per 22 november 2013 opengesteld. Het zwerfsteneneiland blijft alleen onder begeleiding van een gids van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland te bezoeken. Op die manier hopen we onze waardevolle collectie te beschermen.

> Lees meer / Aanmelden

Lezingen

Groepen stellen het soms op prijs op een rustige locatie eerst wat meer over de achtergronden van het zwerfsteneneiland en de aardkundige waarden in de provincie Utrecht te horen.

> Lees meer / Aanmelden